Autor: Dnevnik, 021.rs

Novi Sad
03.11.2017.
16:58 > 19:19
Potvrde o (ne)vakcinisanoj deci ne izdaju se u Domu zdravlja "Novi Sad".
  • Vlada

    10.11.2017 14:32
    dr Petrovic

    Ne ozbiljno, i pored svih gluposti koje pišeš ovde, i dalje ćemo da se pretvaramo da si doktor?
  • B

    04.11.2017 08:20
    Trecina MMR, a ostali?
    Koliko vidim, manje od trecine nevakcinisane dece je MMR, sta je sa ostalima?
    Misle da nijedna vakcina ne valja? Nisu dobili poziv ili su mozda decu odveli u inostranstvo? Nema vakcina, sto rece jedna komentatorka?
    Koliko je dece uopste vakcinisano u Vojvodini 2016? Da vidimo koliko je 6074 u odnosu na taj broj.
    Organizacija vakcinacije je slaba, a odgovornost za posledice na nuli. Upravo zato sto je vakcina obavezan medicinski tretman, bitan za zdravlje ne samo deteta koje je prima, vec i druge dece, mora se podici svest o znacaju vakcinacije, ali i odgovornost zdravstvenih radnika i sluzbenika Ministarstva zdravlja koji ucestvuju u procesu nabavke i distribucije.
  • jatzans

    04.11.2017 08:14
    Povećano interesovanje roditelja za vakcine nakon pojave epidemije?
    Da li to znači da se više ne plaše autizma? Oće kaki, neće kaki?
  • Veverica

    04.11.2017 07:54
    Lepota zakona je što ne moraš da se raspravljaš sa budalama koje te ugrožavaju. Antivaksere lepo u zatvor, gde im je mesto!
  • nisam doktor

    04.11.2017 01:00
    vec običan građanin
    nisam završio medicinu i apsolutno ne mogu da dam sud o ovome... a od frizerki koje pročitaju gomilu stvari na internetu pa drže predavanja šta je dobro a šta ne... zaista pogrešnoj osobi propovedate.... ja sam stavio na kantar šta bi bilo da dete dobije boginje i šta može da se desi ukoliko dobije vakcinu... podelio pluseve i minuse i vakcinisao dete... ajde da kere više ne vakcinišemo protiv besnila, svakako je ono istrebljeno u smislu kerećeg besnila...
  • Salamander

    03.11.2017 22:33
    vakcinacioni botovi
    o, Turci!


  • dda

    03.11.2017 22:19
    @Božidar

    A ko tebe placa? Neko kome odgovara da deca ovog naroda umiru od bolesti koje su prevazidjene u zapadnim zemljama jos sredinom proslog veka. Sram da vas bude, sve needukovane sveznalice! Strani placenici. Nauka nam nudi spas, a vas placaju samo da bi nas istrebili!
  • Novosadjanin

    03.11.2017 22:12
    Postavlja se jedino pitanje - hocete li verovati ljudima koji su se godinama usavrsavali i skolovali, koji su doktori i naucnici ili cete verovati starletama i sarlatanima poput Karleuse, Maje Volk ili one Plejboj zecice iz Amerike?
  • dr Petrovic

    03.11.2017 21:33
    Spinovanje
    Prca Kon i Tomica Milosavljevic, pogazili su Hipokratovu zakletvu, preprodavali su vakcine.
    Svaki lekar koji stavlja novce iznad struke nije moj brat.
    Ovoliko spinovanje i zloupotreba naroda trazi naplatu od nsroda i licna je.


  • Varosanka

    03.11.2017 21:07
    Verovali ili ne, postoje i roditelji koji su hteli da vakcinisu dete, ali vec neko vreme u Domovima zdravlja nema vakcina.
  • Mama

    03.11.2017 20:45
    Hm
    Ehej, Vicko bas si vickast, aj' nateraj me da vakcinisem dete, aha isto kao sto cu ja Tebe da nateram da mi pitpises da ce vakcinacija biti milion odsto bez posledica. O kakvom zakonu u Srbiji Ti govoris???
  • Božidar

    03.11.2017 20:11
    Teror moćnika
    Auuu, mnogo bre jaka ova farmaceutska mafija. Koliko im je samo bitno da nas zatruju svakakvim smećem a uz to da debelo profitiraju.
    Plaćaju članke, plaćaju političare, doktore, vidite li uopšte ovu ofanzivu na slobodnu svest i razum. Izmišljaju se kojekakve epidemije, preti se sa boginjama koje smo svi preležali kao da je u pitanju ebola.
    A posebno mi žao što i dalje ima jako puno obrazovanih posetilaca ovog sajta koji nikako da odvoje malo vremena da se edukuju po pitanju MMR vakcine, makar da porazgovaraju sa nekim lekarom u četiri oka ako im nije dovoljno toliko dokaza koji su većini obrazovanih ljudi već odavno dostupni.
    Nemojte misliti da je slučajno da je u ruralnim sredinama sa najmanje visokoobrazovanih stanovnika, odziv za vakcinaciju, skoro stoprocentan. Gde ima intelektualaca i ineligencije odziv je ispod 50%.
    A ne treba ni puno pameti setiti se da ova država kada su u pitanju ove kolektivne, instrukcije prema svojim građanima, nikada, ama baš baš nikada iništa nije radila a da se ispostavilo da je dobro za te koji su poslušali.
    Počev od Zajma za Srbiju, preko Dafiment i Jugoskandik banke pa sve do saveta da plaćate pretplatu za RTS.
    A nikako mi nije jasno da ste tako brzo zaboravili na svinjski grip i kolektivno ludilo zbog istog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna